EMRE AKA MORROG

Het is november 2013, Morrog had altijd al een voorliefde voor gamen en kwam erachter dat er een platform bestond waar dit werd gecombineerd met live commentaar: Twitch! Met zijn achtergrond als (battle)-rapper ging het hem altijd gemakkelijk af om on the spot grappen en uitspraken uit zijn mouw te toveren, de samensmelting tussen deze twee werelden leek hem genoeg te interesseren om voor de eerste keer op de ‘start streaming’ knop te drukken.

Het was een succes! hij had welgeteld één kijker… Hoewel dat natuurlijk geen zoden aan de dijk zette, wakkerde deze manier van creatief bezig zijn een nieuwe passie in hem aan. De cijfertjes boeiden hem niet, de enkele kijkers die binnendruppelden brachten allemaal een eigen verhaal en zorgden voor de gezelligheid. De deuren waren officieel geopend!

Terugkijkend op zijn jeugd zijn er veel aspecten waar het livestreamen van games met een publiek overeenkomen met Morrog zijn eigen ervaringen. Toekijken hoe zijn broer verschillende games op de NES, SNES en PS1 speelt terwijl hij vanaf de zijlijn kon leren hoe het moest (of juist niet). Eenmaal de controller in eigen handen kon hij zich onderdompelen in een wereld waar alles mogelijk was. Even niet bezig met de buitenwereld, even tijd voor zichzelf.

Wat ooit is begonnen als livestream met enkele kijkers is vandaag de dag inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste en tofste communities (Morrogs) en best bekeken streams op Twitch (Nederland), met wortels die zich uitstrekken in alle hoeken van de Benelux en een enkele ook wereldwijd. Meerdere dagen per week is hij urenlang te vinden op dit platform, waarbij hij een grote variatie aan games laat terugkomen binnen zijn interesses. Daar waar shooters en RPG’s voornamelijk zijn jeugd hebben gevuld, is hij nu steeds meer en meer bezig om alles te proberen wat hem leuk lijkt. Deze mengelmoes aan games worden met open armen ontvangen door de community!

Ook op YouTube is Morrog actief. Hier richt hij zich voornamelijk op de ‘Tech’ kant omdat dit ook voor hem een tak is waar hij zich graag in verdiept. Setups beoordelen van kijkers, met opzet virussen installeren en scammers proberen te ontmaskeren (en de kijkers dus waarschuwen) en de nieuwste snufjes en gadgets reviewen komen onder andere allemaal aan bod op wekelijkse basis. Ook highlights (Hogelichten) worden samengevoegd en komen terug in één video bomvol hoogtepunten die de kijkers in de afgelopen week hebben gemist op Twitch. Heb je dan nog niet genoeg van hem, is er altijd nog de ‘Recht voor je Raap’ podcast die hij samen met zijn goede vriend Don heeft opgezet.

Sinds 1 november 2019 heeft Morrog besloten om hier al zijn tijd en aandacht aan te besteden. Zijn baan in de Luchtvaart als Engineer & leidinggevende heeft hij opgezegd om zijn dromen uit te laten komen.

Ga met me mee op dit avontuur, er is nog genoeg plek..